OVER EVE

EVE Tilburg - divider - tandwiel

Centraal in de Tilburgse Spoorzone staat de monumentale Polygonale Loods, het thuis van EVE.

Treinloods omgetoverd naar ‘Het Huis van EVE’

In december 2017 opende EVE zijn deuren aan het Burgemeester Stekelenburgplein 208 in Tilburg. Het ‘Huis van EVE’ is gevestigd in de volledige opgeknapte, Polygonale Monumentale Loods vlakbij Station Tilburg. Het pand bestaat grotendeels uit glas. Een aantal kenmerken van de treinloods uit 1938 zijn in tact gebleven. De metershoge kunstwerkklok met tandwielen is het middelpunt van de zaak. Op de vloer zijn smeerputten zichtbaar die overdekt zijn met glas.

In elke ruimte een eigen sfeer

EVE bestaat uit een restaurant, wijn-/cocktailbar, vergader- en evenementenruimte en heeft 56 geklimatiseerde wijnkluizen. Aan het 11-meter-hoge plafond hangt ledverlichting die in verschillende kleuren aan te passen is. Zo is er in het evenementengedeelte een andere sfeerbelichting mogelijk dan in het restaurant- en bargedeelte.

EVE staat voor ‘samen delen’

EVE staat voor ‘delen’ en dit zie je ook terug op de menu- en wijnkaart. De EVE Tilburg menukaart is Frans georiënteerd. Met eerlijke, verse producten om van de lokale en regionale markt. EVE staat ook voor: Eten Voor Eten. EVE participeert via de Canadese Earth Group aan het World Food Programme (WFP). Met als doel minimaal 100.000 maaltijden te doneren.